Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: november, 2023

Birka vagy nem Birka avagy miért nincs utcàn a Magyar?

Kép
  Vajon miért?A válasz egyszerű. A magyar népre sosem volt az jellemző hogy magától cselekedjen (lásd 56) hanem mindig megmondták hogy mit tegyen vagy mit gondoljon! A magyar nem fog utcára menni ha csak nem mondják nekik, így volt ez 2006 ban is sőt 1956 ban is. A magyarnak ha tetszik hanem iránymutatás kell, egy vezető aki élére áll a dolgoknak! Sokszor emiatt birkának bélyegzik a magyart holott semmi jogalapjuk nincs erre! A magyarnak nem tanították meg az elmúlt  közel 30 esztendőben az önállóságot, hogy önállóan cselekedjen vagy gondolkodjon! Hol van egy ember akinek van vér a pucájába és nincs veszíteni valója? Nem kell hogy az politikus legyen hanem elég egy civil is! Na ez az, nincs ilyen! Márpedig  vezető nélkül nem lehet tüntetni!

5 érv ami miatt jó DK szavazónak lenni mint bármelyik más párt szavazójának !

Kép
Ime! 1. Jó emberek a párt tagjai és ezzel együtt jó közösséget alkotnak 2.Céltudatosak 3.Ők adhatják Magyarország első női miniszterelnökét 4. Nem megalkuvók 5. Erőt mutatnak Hát ezért jobb DK szavazónak lenni! Az hogy jó emberek nem azt jelenti hogy többiek rosszak mármint a többi pártban lévők csak nem mutatnak erőt, nem tudják eladni magukat! A DK egy màrka illetve politikai termék lett az ellenzéki térfélen. Ezért jobb DK szavazònak lenni!

Azért ne csináljunk úgy mintha a Palesztinok nem tehetnének arról ami kialakult!

Kép
Ez nem Október 7. én kezdődött! Hiba azt gondolni hogy csak Izrael a hibás a kialakult helyzetért hanem éppen ugyanúgy a Palesztinok is! Ez csak egy következmény, következménye az elmúlt 50+25 évnek! A Palesztinok voltak azok akik felrúgták az oslói egyezményt nem a zsidók! Az hogy a Palesztinok nyakassága most nők és gyerekek halnak azért csak a Palesztinok hibásak! Követtek el bűnöket az izraeliek is de ők legalább belementek volna  egy korrekt alkuba nem úgy mint a Palesztinok! A Palesztinok csak maguknak tehetnek szemrehányást!  

Ön jobban élt Gyurcsàny alatt?

Kép
  Az idő olykor megszépít dolgokat. 278 Forintos Euró 258 as  benzin? Nem ma volt hanem tegnap  azaz több mint 12 éve! Ugye hogy repül az idő? Mindenki nézze meg az akkori számláit illetve hogy eltudott e menni nyaralni! Lassan már az "átkos" Gyurcsányi időszak felfog érni a Kádár kori nosztalgiához! Ma pedig már 500 egy kibaszott kenyér és lassan már Gázai élet színvonalon él  a magyar , de mégis Gyurcsányt utálja a nép! Remélhetőleg már nem sokáig.

Donàth Anna szerette volna megvalósítani a Macroni modellt, de sajnos nem jött be a számítása!

Kép
Itt nem megvalósítható az ami Franciaországban! Ha meg akarjuk érteni hogy mi van Donáth Anna publicisztikája mögött menjünk vissza 2017 ig a Franciaországi elnökválasztásig! Ott egy új fiú jelent meg a színen  a centrista Emmanuel  Macron aki megváltoztatta Franciaország politikáját! Ezek után Donáth, Fegyőr, és a többiek joggal gondolhatták hogy ez a modell itt is megvalósítható, de tévedtek! Ez nem Franciaország és nem élnek több mint 80 millióan hanem csak közel 9 millióan, ezt a Momentum benézte! Erről azonban Donáth Anna nem hajlandó lemondani ha kell akár a DK testén keresztül is véghez viszi a Macron tervet még a pártja a Momentum támogatottsága árán is. Ha Annácska észre venné végre hogy a pártja nincs egy súlycsoportban a DK val akkor talán még megmentheti nem csak a politikusi pályáját, de a pártját is!  

Donàth Anna tehetetlensége

Kép
A 2022 es vereség óta Donáth Anna igyekszik megmondani a tutit azonban ez a Momentumnak nem igazán hozott a konyhàjàra, sőt! A Momentum jelenleg 6-7 százalék között mozog a közvélemény-kutatások szerint. Ennek oka van, az ok talán abban keresendő hogy a Momentumnak nincs érdemi mondanivalója, csak másol. Inkább olyan ügyek felé kéne fordulniuk mint a magyar ipar újjáélesztése, a vidék felvirágoztatása, az alkotmány esetleg biztonsági kérdések! Erről illetve ezekről kéne beszélnie a Momentumnak nem Gyurcsányt illetve a DK t ekéznie! Donáth Anna is jobban tenné ha ezekkel foglalkozna! Ha ezekről a dolgokról beszélne Donáth akkor lehet sokkal jobban állnának 6-7 százaléknál! Donáth Annának tudnia  kéne szociológusként hogy hol él! Kádár országában ahol jelenleg Kádár népe a domináns! Kádár is azt mondta amit az emberek hallani akartak  most is úgy van hogy a politika azt mondja amit az emberek hallani akarnak! Ezt kéne megértenie Donáth Annának is!