Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: december, 2023

Joe Biden Putyin fejét akarja de hogy megkapja ahhoz Orbànnal kell tàrgyalnia!

Kép
Ez sajnos elkerülhetetlen. Joe Biden nagyon szeretné Putyin fejét kirakni az irodája falàra és minden diplomáciai eszközt igyekszik megragadni  kerülve a közvetlen konfrontációt Oroszországgal. Egy ütőkártyát azonban elvből nem használt ki. Nem tárgyalt Orbán Viktorral  demokrácia romboló tevékenysége okán és egy Demokrata nem tárgyal egy autokratával, de Bidennél és amúgy általában az amerikai politikában az érdekek felülírják az elveket, ha komolyan gondolja Joe Biden Putyin "levadászását" akkor ehhez egy út van, a Karmelita Kolostor. Orbánnak minden vágya tárgyalni az éppen aktuális amerikai elnökkel mert az hizlalja a nárcisztikus egóját, továbbá Orbánnak az a fontos hogy a Fehér Házba hívja meg, ez Biden alatt  aligha fog  megtörténni. Ha Orbánnal valaha is tárgyalni fog akkor az nem Fehér Házban hanem semleges helyszínen vagy karmelitában fog megtörténni, de erre aligha lesz esély. Orbán már csak azért is gyalázza a pártsajtóval Bident mert az nem áll szóba vele azonban

Dobrev Klára valamit találjon ki a DK EP győzelme érdekében!

Kép
  Mert szégyen lesz az országra ha Putyin ölebei ismét több képviselőt küldhetnek mint az ellenzék! Ideje előhúzni az aduászt a pakliból valami olyat ami nagyot szól, ami eltereli  a figyelmet a Fidesz eredeti kampánytervétől! Most végre meglehetne  verni a Fideszt az EP választáson ám ehhez merni kell nagyot húzni egy olyasvalakit feltenni maga mellé az EP listára aki nyersen őszinte mint Vadai Ági és még a legeldugottabb faluban is ismerik a nevét! A DK nak most győzni kell!

Donàth Anna nem mond le arról hogy a Momentum nagy pàrt legyen!

Kép
  Nem akar az SZDSZ hibájába esni és másodhegedűs lenni. 2022 április 3. másnapján már volt aki Donáth Annában látta a 4. Köztársaság (vagy  a felébresztett harmadik?) első női miniszterelnökét. Van e ennek realitása? Nem sok sőt, szinte semmi. A Magyarok mindig is jobb  és balban tudtak gondolkodni, a szabadelvű centrista vonalnak csekély a társadalmi támogatottsága ami ha  úgy vesszük az ország tragédiája. Széchenyi István akinek a Lánchídat is köszönhetjük libernyák volt mai szóval élve csak erről mind jobb mind baloldalon nem szeretnek beszélni Donáth Anna sem pedig ezzel ő is tisztában van. Már csak ezért sem mond le arról hogy a Momentum legyen az első liberális néppárt! Donáth nem Széchenyi, de ideje volna Magyarországnak nem csak jobb bal dimenziókban gondolkodni!

Egy jó vàros vidámpark nélkül nem ér semmit!

Kép
  Márpedig Budapestre ez igaz! 2013 óta  azaz 10 éve nincsen  a Fővárosnak vidámparkja hála a Tarlós féle vezetésnek. Ha Karácsony Gergely egy újabb ciklust akar akkor meg kell ígérnie hogy újraválasztása esetén új helyszínt keres a vidámparknak! Ez a minimum amit megtehet Budapest polgáraiért a következő ciklusban, a további zöldesítésről  ne is beszéljünk! A jó polgármester ismérve az hogy hallgat a választóira és  a jelenlegi mindig kikérte a Budapestiek véleményét. Ha a jelenlegi Főpolgármester azt akarja hogy újraválasszák akkor azt meg kell igérnije hogy új helyszínen új vidámparkja lesz Budapestnek! Ennyi jár az itt lakóknak!

Most meglehetne verni a Fideszt az EP vàlasztàson!

Kép
  Kérdés hogy a DK felismeri ezt? Most a Fidesz gyengébb mint valaha, nincs védőernyő a fejük felett, légüres térben vannak! A DK ezzel szemben védőernyő alatt politizál, érdeket érvényesít! Na ez az  amit a Fidesz nem tud csak zsarolni! Erőszakkal akarják kizsarolni az EU s pénzt mondván ami jár az jár hát lószart Viktor! A DK most megtudná verni a Fideszt egy EP választáson, de ahhoz nagyon merészet kell húznia mondhatni az aduászt, egy nagy húzónevet Dobrev Klára mellé! Olyan karakter (lehetőleg nő) aki kellően pimaszul odamondogat a propagandának! Ismer valaki ilyet az országban?

Liptai nyers őszintesége hasznàra vàlhatna a DK nak az EP vàlasztàson!

Kép
Meg lehetne szólítani vele  olyan szavazókat akik kedvelik de még nem voltak DK szavazók!  Fintoroghatunk, nevethetünk ,  luvnyázhatunk, de akkor is ki kell mondani hogy  Liptai Claudiában van  politikai potenciál! Lehet hogy  ő maga nem igazán érdeklődik a politika világa iránt de ha felkérnék valószínű hogy elgondolkodna és gyerekei illetve párjával történt beszélgetés után elvállalná dolgot. Mert felelősséggel tartozik a gyerekei jövője iránt! Liptai szimbólum lehetne  egy olyan világban ahol nők vakkomondorokban esnek el és szülőgépnek használják őket. A magyarok szeretik az erős vehemens nyersen őszinte nőket és Liptai pontosan ilyen karakter. Vele sokat nyerhetne a Demokratikus Koalíció az EP választáson!

Claudia az EP ben a DK színeiben?

Kép
  Miért ne? Daróczi Dávid és Liptai Claudia kapcsolatára mindenki emlékszik sőt még sok minden másra(Playboy) is. A színész televíziós műsorvezető nő egyszer hangot is adott hogy Dobrev Klárát mennyire nagyra tartja talán még dicsérte is.Talán Daróczi Dávid emléke és Dobrev Klára felé tett "csodálat" miatt a Demokratikus Koalíciónak   érdemes volna elgondolkodni hogy Dobrev Klára mögött kerüljön fel a DK listára Liptai! Ezzel lehet hogy olyan szavazókat is megszólítanának akik eddig nem voltak DK szavazók de Claudiát kedvelik. Még mielőtt az kérdezné bárki hogy mit akarna a DK egy színésszel aki még Playmate is volt?! Schwarzi Kalifornia kormányzója  volt ahogy Ronald Reagan is mielőtt elnök lett igaz nem hasonlítható egy EP képviselőséghez a fent említett pozíció! 

Gyurcsány és Orbán nem egy kutya hanem egymàs termékei.

Kép
 Mondjuk úgy hogy Gyurcsànyt  az első Orbàn kormàny (1998-2002) "teremtette". Orbàn 1988-89 ben elmondta hogy Gyurcsàny az akit nagyon komolyan kell venni, pedig akkor  esze àgàban sem volt Gyurcsànynak frissen belépni a politikába , egészen 2001 ig ez így is volt! 2001 ben döntött úgy  beszáll a politikába  mert már akkor  megjelent az igény egy Orbánhoz hasonló karakterre a baloldalon.Gyurcsány örömmel jelentkezett erre a szerepre. A 2002 es kampányban azonban még háttérben irányított és segítette győzelemre Medgyessy Pétert 2004 ben mikor az MSZP akkori vezetése megbuktatta Medgyessyt úgy gondolta hogy vele 2006 ban  már nem lehet választást nyerni. Medgyessy "bukása" után az MSZP két potenciális jelölt között választhatott Kiss Péter  és Gyurcsány Ferenc, végül az utóbbi lett a többi pedig már történelem. Most belemehetünk abba hogy ha egyik nem lett volna akkor a másik  sem csak már semmi értelme nem lenne! A volna már nem játszik!

Donàth Anna tehetsége kérdőjeleződik meg azzal hogy Gyurcsànyozik

Kép
  Ez volna a Momentum halàltusàja? Kàr lenne értük! Donàth Annàról mindenki azt gondolta 2018 ban és azóta is hogy  egy tehetséges politikus palànta az új nemzedék egyik jeles képviselője, de a 2021 es elővàlasztàs  és a 2022 es  vàlasztàsok óta kvàzi elszabadult hajóàgyúként viselkedik illetve viselkedett a hölgy. Valaki szólhatna Anna-Júliànak hogy az àmokfutàsàval a pàrtjànak àrt nem a DK nak és nem Gyurcsànynak! Donàth Anna viselkedése azt kérdőjelezi meg hogy erre a pàlyàra valóban alkalmas e! Kàr lenne a Momentumért!