Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: január, 2024

Miért gondolják azt az emberek hogy Gyurcsány puccsolta meg Medgyessyt?

Kép
  Ez baromság a köbön! 20 év távlatából bizonyos dolgokat már másként látunk ,de a tény attól tény marad. Medgyessy bukásában nincsen és nem is volt szerepe Gyurcsánynak csupán csak a véletlenek összejátszása történt! Az meg van hogy Medgyessy meneszteni akarta Csillag Istvàn minisztert és az SZDSZ nek meg nem tetszett a dolog? Az SZDSZ Csillag személyéhez kötötte a további koalíciót. 2004 nyarán egy bizalmatlansági indítvánnyal akarták Medgyessyt leváltani de ezt inkább megelőzte egy lemondással. Az MSZP két  potenciális miniszterelnök jelöltben gondolkodott a többit mindenki ismeri. Medgyessy egy kormányátalakítási kísérletbe bukott bele nem pedig puccsba!

Tudtàk Merték csak éppen tenni nem hagytàk őket!

Kép
 Az SZDSZ tragédiája éppen úgy az országé is. A Szabad kezdeményezések hálózatából nőtt ki a Szabad Demokraták Szövetsége. A SZDSZ azért küzdött hogy legyen alternatívája a tervgazdaságnak ami akkor már nem igazán volt működőképes. Az első Szabad választáson az SZDSZ még erős társadalmi bázissal rendelkezett de  csak  a második legtöbb szavazatot kapták az MDF mögött. Viccesen  azt lehetne mondani hogy az SZDSZ kikaparta a többi pártnak a gesztenyét ami ha a demokráciát nézzük természetes, ám  vajmi keveset tud tenni a partvonalról vagy akár politikai mankóként! Az SZDSZ így is többet tett mint amit akkor tehettek volna  ha ők kapják egy választáson a kormányrudat ! Ők adták a 3. Köztársaság első államfőjét egy MDF el kötött paktumnak köszönhetően, ők kezdeményezték a sorkatonaság eltörlését, koalíciós partnerként a 94 és 98 közti kormányban részt vettek egy szabadabb médiatörvény megalkotásában, de igazán mélyreható  változást akkor tudtak volna elérni ha már először ők kapják a kormá

Felejtsük el azt a szót hogy õsszefogàs még a szótárból is töröljük ki!

Kép
  Az új szó amit keressünk a szövetség! A NER  létrejötte óta rosszul lett megközelítve a leváltásra illetve a bukásához vezető létrejövő együttműködés! Az átlag választó mindig az összefogás szót használja és annak a létrejöttét is követeli meg azonban  ez tévútra visz mint ahogy az elmúlt 14 évben. A politikai nyelvezet  nem ismeri azt a szót hogy összefogás hanem azt hogy szövetség, a politikában szövetségeket kötnek nem összefognak, de ezzel az átlag választó nincsen tisztában! Ebből is látszik hogy a rendszerváltás  egyik nagy ígérete mi szerint hozzuk közelebb az emberekhez a politikát nem valósult meg azon túl hogy négy évente szavazunk és a NATO ba és az EU ba is Népszavazás útján kerültünk be! A Lengyel ellenzék  úgy győzött hogy szövetséget kötött nem összefogott ideje lenne ezt nekünk is megtanulni!

Karàcsony Budapestjén jó élni!

Kép
Még minden emberi hibája ellenére is. 2019 óta nem  egy tapló paraszt irányítja a várost aki feltúratja a ligetet,bezáratja a vidámparkot, üldözi a hajléktalanokat hanem egy nagybetűs EMBER. 2019 óta a levegő is másként fúj mint előtte, sokkal szabadabb! 2019 óta ültetik a fákat, 2019 előtt kivágták a fákat! 5 éve  úgy ahogy de működik a város  több másik olyan várossal amelyet ellenzéki polgármester irányít! A NER megmutatta hogy kormányzati elvonásokkal is működik egy város és hogy működik az a város az a vezetők rátermettségén és bátorságán is múlik! Karácsony Gergely nem egy Demszky de igyekszik felnőni hozzá! 2019 óta Budapesten jó élni, Karácsony Budapestjén jó élni!   

Antall József megérdemli e hogy gyorsforgalmi utat nevezzenek el róla?

Kép
  A Főpolgármester kezdeményezni fogja hogy a Ferihegyi gyorsforgalmi az ő nevét viselje. Karácsony Gergely egy nemes dolgot  tűzött a zászlajára, Antall József halálának évfordulóján bejelentette hogy Januárban kezdeményezni fogja hogy az első szabadon választott miniszterelnökről nevezzék el a Liszt  Ferenc Repülőtérre vezető gyorsforgalmi utat. Antall József személye igen csak megosztó még akkor is ha az első szabadon választott miniszterelnökről van szó. Megérdemli e Antall hogy közterületet vagy fontos közlekedési utat  mint a reptéri gyorsforgalmi út elnevezzenek róla? Azok akik úgy tekintenek rá mint az ország, nemzeti vagyon kiárusítójára nyilván nemet mondanak de azért mégis csak az első szabadon választott kormány miniszterelnökéről van szó! A Ferihegyi gyorsforgalmin meg szar minőségű az aszfalt és felújításra szorul! Szóval hol itt a probléma?