Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: április, 2022

Magyarország lesz az utolsó Európában ahol engedélyezni fogják a melegházasságot.

Kép
Addig sajnos sok idő fog eltelni. Szégyen nem szégyen sajnos Magyarország még nem érett meg arra hogy a melegházasság bevezetésre kerüljön! Kicsit utópisztikusnak hangzik elsőre a jóslat hogy Magyarországon a melegházasság engedélyezett lesz, de meg fog történni. Ez az ország jó úton halad az LMBTQ közösség elfogadása terén , de a melegházasság elfogadására még egy ideig várni kell. Most nagyon távolinak tűnik Orbán homofób törvénye miatt a dolog és a legpocsékabb  homofób nemzet lettünk a világ szemében, de ez  változni fog. Mert olyan nincs hogy ne változzon!

Nyílt levél a kivándorolni készülőkhöz.

Kép
Ne menjetek el! Kedves Kivándorolni készülő magyarok! Tudjátok nagyapáitok a Rákosi és a Kádár  alatt sok szörnyűséget megéltek, ennek ellenére mégis maradtak! Hogy miért? Mert szerették  a hazát és élni akartak benne! Ha élni akartok benne küzdjetek érte! Nektek meg van az ami nagyapáitoknak nem volt a küzdés lehetősége. A ti felelösségetek most sokkal nagyobb mint 1 hónapja vagy 1 éve! Most nem szabad feladnotok!

Gyurcsánnyal nem Öszöd a Probléma az csak az ürügy!

Kép
  A "probléma" nem az Öszödi beszédben gyökeredzik! Ahhoz hogy megértsük a "probléma" igazi gyökerét menjünk vissza 2004 decemberéig a kettős állampolgársági népszavazásig! Az a népszavazás azoknak volt nagyon fontos akiknek Trianon nagyon fájt és úgy gondolták hogy a kettős állampolgárság enyhíthet ezen a fájdalmon, nota bene még védelmet is adott volna a határontúliaknak! Gyurcsány Ferenc itt követett el egy végzetesnek látszó hibát, ahelyett hogy őszintén beszélt volna a dologról és alternatívát kínált volna a kettős állampolgársággal  szemben, anyagi kérdést csinált belőle. Gyurcsány  egy történelmi lehetőséget szalasztott el ha akkor bele áll pozitív értelemben akkor lehet hogy ma senki nem tudna arról hogy mi történt 2006 nyarán öszödön!

Donáth Anna mint a Felszabadult Magyarország első női miniszterelnöke?

Kép
Van aki  már most  ezt jósolja. Donáth Anna nemzedéke talán legtehetségesebb politikusa  akiről újabban azt vízionálják hogy ő lehet Magyarország első miniszterelnök asszonya. Mire alapozzák ezt? Valószínűleg a szónoki képességére és az agilitására. A múlt vasárnapi  beszéde amely egyre  inkább  felveti ennek a lehetőségét mert egy olyan beszédet mondott amely Gyurcsány Ferenccel illetve Dobrev Klárával egy polcra helyezi fel őt. Aki hallotta a beszédét annak is felsejlhettek ezek a gondolatok. Donáth Anna mint első női miniszterelnök Miért ne!?

Donáth Anna dühe.

Kép
Egy választási beszéd margójára. Egy hét telt el a választás sokkoló éjszakája óta. Minden ellenzéki pártnak fájt ez a vereség, de a legjobban Donáth Annának a Momentum elnökének és EP képviselőjének aki az eredmények ismeretében egy szenvedélyes , düh vel átitatott beszédet mondott és mindez az arcáról is leolvasható volt. Donáth Anna dühe azonban nem csak az övé hanem egy teljes generációé akinek a nevében beszélt és akinek a jövője forog kockán. Aki újra megnézné az ominózus beszédet az az alábbi videón megteheti!

Egyszerű kérdések, egyszerű válaszok avagy a vidéki néplélek rejtett bugyrai.

Kép
Egy választási vereség okai. Amikor azt gondoljuk hogy azért  nyert a Fidesz mert a vidék buta ez csak részben igaz, de az igazság az elmúlt 32 év hibás döntéseiben keresendő, a bezárt bányákban , a megszűnt cukorgyárakban,  a megszűnt TSZ ekben. A vidék követel, egyszerű kérdéseket tesz fel és egyszerű válaszokat vár! Újra nyítjátok a bányáinkat? Felélesztitek a cukorgyárainkat? Visszaadjátok az életünket?  Igen vagy nem?  Amíg ezekre nincs válasz addig ne is reménykedjen az ellenzék!

Orbánt csak nem demokratikus úton lehet elzavarni!

Kép
Elég az önámításból! 12 éve Egyfolytában szavazgatunk és semmi értelme ! Kétszer volt közös lista mind a kétszer kétharmad az elmúlt 12  évben. Tudomásul kéne venni Orbánt csak forradalommal vagy legrosszabb esetben Polgárháborúval lehet elkergetni sajnos utóbbira nagyon nagy az esély. Forradalom  vagy polgárháború ez a két lehetőség van !